Incendiu în Chiajna. Flăcările au izbucnit la mansarda comună a două imobile. 30 de familii nu mai pot locui în apartamentele lor

23 noiembrie 2018, 12:36

Incendiul a izbucnit cu puțin timp înainte de ora prânzului. Pompierii au trimis 20 de autospeciale de stingere. Intervenția a fost însă îngreunată de lipsa hidranților și din cauza străzilor înguste.

Dezvoltatorul se apără şi spune că are toate autorizaţiile în regulă.

Prefectul a explicat că legea permite construcţia într-o zonă fără hidranţi.

Potrivit ISU București Ilfov, în Chiajna sunt doar 7 hidranți, dintre care doar 2 sunt funcţionali. De altfel, în întreg județul Ilfov sunt zeci de hidranţi nefuncţionali. Primăria Chiajna va asigura cazarea familiilor ale căror apartamente au fost distruse de incendiu și le-ar putea acorda chiar un ajutor financiar.

 

ACTUALIZARE Incendiul a fost localizat după aproape două ore. Intervenţia pompierilor nu a fost deloc uşoară din cauza lipsei hidranților.

ACTUALIZARE Autorităţile locale s-au reunit în şedinţă de urgenţă la primăria din Chiajna să discute despre situaţia celor afectaţi. 30 de familii nu mai pot locui în apartamentele lor, cel puţin deocamdată.

ACTUALIZARE „În ultimii cinci ani, nu cred că a fost o concentrare atât de mare de resurse pentru stingerea unui incendiu. La faţa locului au fost trimise 25 de autospeciale, mai bine jumătate din numărul total de autospeciale de stingere pe care le are ISU Bucureşti. (…) Din punctul de vedere al securităţii la incendiu, aceste trei scări de bloc nu se supun procesului de avizare şi de autorizare”, a declarat Daniel Vasile, purtătorul de cuvânt al ISU Bucureşti.

ACTUALIZARE O femeie gravidă, în vârstă de 23 de ani, care a fost expusă la fum a fost transportată la Spitalul Universitar din Capitală, informează ISU Bucureşti-Ilfov. Nimeni nu a fost rănit în incendiu, iar pompierii spun că mai sunt focare de foc sub învelitoarea de tablă. 

„S-a reuşit protejarea completă a patru case şi două blocuri”, precizează ISU Bucureşti-Ilfov.

_______________________________

Persoanele aflate în bloc au fost evacuate.

Focul se manifestă violent și a cuprins rapid mansardele ambelor blocuri și se propagă la etajul trei.

Nivelul de înălțime al clădirii unde a izbucnit incendiul este de P plus 3.

Din cauza lipsei unor hidranți în zonă, intervenția decurge cu dificultate. Nu sunt resurse de alimentare cu apa. Se încercă alimentarea din Lacul Morii.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite