Incendiu devastator la un spital din Coreea de Sud. Aproape 40 de oameni și-au pierdut viața

26 ianuarie 2018, 12:57

Potrivit oficialilor incendiul a izbucnit la ora 7 dimineață în zona de primiri urgențe a spitalului din Miryang în sud-estul Coreii de Sud. Flăcările s-au extins însă rapid, inclusiv la un centru de îngrijiri dintr-o clădire adiacentă.

În cele 2 structuri de aflau aproximativ 200 de pacienți. Cel puțin 37 au murit intoxicați cu fum și 70 au fost răniți, unii în stare critică iar autoritățile se tem ca bilanțul morților ar putea crește.

După ce au luptat cu flăcările timp de o oră și 40 de minute, pompierii au precizat că în niciuna din cele 2 clădiri afectate nu era instalat sistem anti incendiu cu apă. Legea care va face obligatorie aceasta prevedere intra în vigoare în această vară. Spitalul afectat este de cardiologie și majoritatea pacienților sunt persoane în vârstă.

Incendiul de vineri dimineață este cel mai grav produs în Coreea de Sud în ultimul deceniu, dar vine la scurt timp după o tragedie similară: luna trecută 29 de oameni au murit în orașul Jecheon într-un incendiu care a devastat un centru de fitness.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă