Incendiu de proporții într-o fabrică istorică din Sankt Petersburg

Incendiu de proporții în Rusia
Incendiu de proporții în Rusia
12 aprilie 2021, 17:36

„Potrivit informaţiilor preliminare, o persoană a murit şi două au fost spitalizate”, a anunţat Ministerul rus pentru Situaţii de urgenţă, în timp ce focul continuă să se extindă şi devastează mai multe etaje ale „manufacturii Nevski”, un vast complex din cărămidă roşie, care în parte este încă sit industrial.

Mai devreme, ministerul a declarat pentru AFP că doi pompieri au suferit arsuri pe jumătate din suprafaţa corpului şi că a fost pierdută legătura cu un al treilea. 40 de persoane au fost evacuate.

O suprafaţă de peste 4.000 de metri pătraţi este pe cale să fie distrusă de flăcări, a afirmat o sursă din serviciile de urgenţă, citată de agenţiile de presă ruse.

Fontanka.ru, un site local de informaţii, a difuzat imagini impresionante filmate de o dronă deasupra fabricii, în care se puteau vedea mai multe clădiri total devastate de flăcările care erau vizibile din centrul istoric al oraşului.

Construită de un industriaş englez în secolul al XIX-lea, „manufactura Nevski” a fost multă vreme una dintre cele mai mari uzine textile din Rusia şi URSS. O parte din complex este şi în prezent consacrată acestei activităţi, restul fiind fie abandonat, fie închiriat ca sediu comercial.

Fabrica, situată în sud-estul oraşului Sankt Petersburg, este pe lista monumentelor istorice ale regiunii.

Sursa: Agerpres

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă