Incendiu de proporții la un depozit de muniții al armatei ucrainiene. Autoritățile de la Kiev cred că a fost un act criminal

9 octombrie 2018, 12:33

Nu există victime. 12.000 de persoane au fost evacuate din regiunea Cernihov după ce s-a produs dezastrul. Depozitul se află la 176 de kilometri est de Kiev.  Serviciul de securitate al Ucrainei a anunțat că deflagrațiile inițiale s-au produs în zone diferite și susține că este foarte probabil să fie un act de sabotaj.

Potrivit Grupului Operativ al Statului Major, care a realizat o recunoaştere la faţa locului, se confirmă exploziile iniţiale. Mai mult, s-au produs în patru locuri diferite ale arsenalului şi s-a declanşat un incendiu. În zonă este un nor de fum, este dificilă cercetarea vizuală. Dar pot să vă spun că a fot afectată doar o zecime din teritoriul bazei” – Rodion Timosenko, adjunctul sefului statului major.

Potrivit lui Timosenko, au fost distruse cinci depozite de muniții.

În  timpul dimineții s-au produs explozii cu frecvența de doua-trei pe secundă. Sute de specialiști au fost trimiși pentru a interveni la fața locului.

O femeie care locuiește la 50 de kilometri de depozit a declarat la un post de televiziune că poate auzi exploziile. Drumurile din jurul bazei militare au fost blocate, iar spațiul aerian pe o rază de 30 de kilometri a fost închis. Furnizarea de curent electric și gaz a fost întreruptă.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă