Incendiile masive de vegetație creează probleme în mai multe regiuni din Europa și SUA

1 august 2022, 14:19

Flăcările au izbucnit într-o zonă împădurită din nordul capitalei portugheze, Lisabona și s-au extins rapid din cauza vântului. Mai multe drumuri au fost închise de autorități, un cămin de bătrâni a fost evacuat și sute de locuitori și-au părăsit casele de frică. Peste 400 de pompieri, ajutați de avioane-cisternă și peste 120 de autospeciale încearcă să țină flăcările sub control. Mare parte din Europa trece de câteva săptămâni printr-un val de caniculă, cu temperaturi de peste 40 de grade.

INCENDII ÎN APROPIERE DE MARSILIA

În sudul Franței, pompierii ajutați de elicoptere și avioane speciale pentru stingerea incendiilor luptă cu flăcările de mai bine de 24 de ore. Incendiul de vegetație este întreținut de vântul puternic și de secetă. Peste 350 de hectare au fost mistuite de flăcări, iar zeci de persoane au fost evacuate. Focul s-a apropiat amenințător la câțiva metri de metropola Marsilia, iar unele grădini de la periferia orașului au fost arse.

POMPIERII LUPTĂ CU FLĂCĂRILE ÎN CALIFORNIA

Iar în California, autoritățile americane spun că incendiile sunt cele mai devastatoare din acest an. Peste 21 de mii de hectare de vegetatie din nordul acestui stat au fost arse, iar, până acum, pompierii nu au reușit să țină sub control niciun focar. Chiar dacă sutele de pompierii luptă și ziua și noapte cu flăcările, munca lor pare în zadar.

Cel puțin 2000 de oameni au fost evacuați din locuințele lor, iar turiștii de pe coasta pacifică au fost sfătuiți să renunțe la drumeții. Autoritățile spun că incendiile ar putea fi extinse din cauza furtunilor însoțite de fulgere.

FURTUNĂ ÎN LAS VEGAS

O furtună puternică a avut loc în Las Vegas, statul Nevada, iar o cameră de supraveghere a surprins momentul în care norii se descarcă deasupra orașului jocurilor de noroc. Din cauza vremii, mai multe zboruri de pe aeroportul din Las Vegas au fost anulate.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă