Incendiile din Grecia au distrus 300 de hectare de teren agricol şi 900 de hectare de vegetație. ”Au ars măslini, animale, recolte, proprietăţi, e un dezastru!”

6 iulie 2022, 12:45

Peste o sută de pompieri se luptă cu flăcările care amenință plantaţia de măslini din Amfissa, una dintre cele mai importante din centrul Greciei. Incendiul a distrus deja 300 de hectare de teren agricol şi 900 de hectare de vegetaţie, precizează purtătorul de cuvânt al pompierilor.

Ce spun localnicii:

”E un foc uriaș, peste 20 de kilometri s-a extins din Delfi până unde suntem noi, aici.”

”E de necrezut că în zilele noastre un loc istoric, cum sunt plantaţiile de măslini de la Amfissa, care au hrănit generaţii întregii, sunt distruse de foc.”

”Au ars măslini, animale, recolte, proprietăţile sunt distruse, e un dezastru.”

Situl arheologic Delfi, aflat la 15 km de focar, nu este amenințat de flăcări. Dar vântul puternic, cu o viteză de 70 de km pe oră, precum și temperaturile caniculare, au dus la extinderea incendiului spre plantația de măslini din Amfissa.

Sunt incendii de vegetație în toată Grecia. În estul Peloponezului, un hotel a trebuit să fie evacuat ca măsură de precauție.

Serviciul de protecție civilă avertizează că, deși unele incendii sunt sub control, e posibilă apariția de noi focare, în zilele următoare, pe fondul temperaturilor ridicate și a vântului.

Grecia a cerut sprijin, preventiv, mai multor țări europene. Inclusiv România participa. Au ajuns deja în Grecia 28 de pompieri români și opt autospeciale.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă

Trei vești proaste despre vacanțele de anul acesta

Grecia a oficiat prima căsătorie între persoane de acelaşi sex