Incendiile de vegetație fac prăpăd în Spania. Au ars 4.000 de hectare de teren şi peste 1.500 de oameni au fost evacuați. Francezii se așteaptă să se lupte și ei cu focul

Cel puțin 4.000 de hectare au fost mistuite de incendiile de vegetație din Spania. Din cauza secetei provocate de iarna excesiv de uscată, focul s-a extins rapid. Și francezii se așteaptă la incendii de vegetație mai violente decât până acum. Mai ales că în unele zone, din cauza lipsei precipitațiilor, solul încă arde mocnit, deși au trecut șapte luni de la precedentele incendii de pădure.

25 Martie 2023, 13:44 (actualizat 25 Martie 2023, 19:31) Știrile TVR |

Incendiile au avansat cu rapiditate și au amenințat un parc natural, dar și locuințe. 1.500 de persoane au fost evacuate. Armata a venit în sprijinul pompierilor. Peste 500 de efective au fost aduse din Alicante, Murcia și Valencia, pentru a lupta cu flăcările.

Vegetația e extrem de uscată din cauza secetei și a  temperaturilor neobișnuit de ridicate pentru această perioadă. Așa că o scânteie a fost de ajuns pentru a provoca o adevărată tragedie. Peste 4.000 de ha au fost pârjolite în cel mai mare incendiu de la începutul de primăvară și până acum.

Din primele ipoteze, incendiul a fost provocat de un agricultor care a dat foc vegetației uscate.

Și francezii se așteaptă la incendii de vegetație mai devreme decât în alți ani. Tot din cauza secetei. Mai ales că în zonele pârjolite de incendiile de anul trecut, focul arde mocnit în sol, iar specialiștii spun că nu au nicio soluție.

Vegetaţia încă verde şi vegetaţia care apare în curând se pot aprinde. Trebuie să ne asigurăm că nu vor mai izbucni incendii pornite din aceste puncte fierbinţi, care pot cuprinde toată vegetaţia de aici.

Localnicii, evacuați anul trecut pentru că flăcările le amenințau casele, se plâng că guvernul nu a făcut nimic pentru a reduce pericolul. Autoritățile nici măcar nu au reparat drumurile, astfel încât, dacă e cazul, mașinile și echipamentele pompierilor să poată avea acces mai rapid.

*
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN CRAWL
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 31°C 31°C
IASI 31°C 29°C
CLUJ 25°C 23°C
CONSTANTA 25°C 26°C
CRAIOVA 27°C 27°C
BRASOV 27°C 26°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI