Incendii puternice în Europa. Sunt afectate podgorii, mii de hectare de pădure și zone turistice

18 iulie 2017, 20:22

Incendiile fac ravagii în bazinul mediteranean. Croația, Bosnia-Herțegovina, Muntenegru, Franța și Italia sunt grav afectate de focul care se răspândește foarte repede din cauza vântului și a vegetației uscate. Au fost afectate mii de hectare de pădure.

În Croația, aproape întreaga Coasta Dalmată este în alertă, iar flăcările uriașe au ajuns foarte aproape de orașul Split.

Incendiile au cuprins și Muntenegru și Bosnia-Herțegovina, după mai multe zile în care s-au înregistrat peste 40 de grade Celsius. Un sat din Muntenegru, din apropiere de frontiera cu Croația, a fost evacuat, după ce flăcările au depășit 30 de metri înălțime.

Sute de pompieri luptă cu flăcările și în Franța. În ultimele ore au reușit să mențină sub control un incendiu izbucnit în apropierea orașului Nisa de pe coasta Mării Mediterane. Localnicii sunt în stare de șoc.

Flăcările se răspândesc foarte repede și cuprind suprafețe întinse de vegetație uscată și în sudul și în centrul Italiei, până aproape de Roma. Mai multe șosele au fost închise din cauza fumului dens. Patru incendii puternice creează mari probleme în nordul Portugaliei, unde în două regiuni a fost decretată starea de urgență.

(w500) Incendiu Ă

(w500) Incendiu Ă

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite