Incendii în tot mai multe zone din lume, din cauza caniculei și a lipsei precipitațiilor. Orașe sub Cod roșu în Italia, temperaturi record în Cuba și Japonia

Canicula in Japonia
Canicula in Japonia
25 iulie 2023, 19:17

Aeroportul din Palermo a fost închis câteva ore, întrucât flacările se apropiau amenințător. În plin sezon de vacanță, închiderea aeroportului a provocat haos în transportul aerian.

Incendiile din Palermo s-au soldat cu cel puțin un mort. O femeie bolnavă cronic a murit fiindcă, din cauza incendiilor, ambulanța nu a putut ajunge la ea acasă.

Canicula dă în continuare mari bătăi de cap italienilor. 16 orașe sub sub Cod roșu. În unele zone au fost 47,6 grade Celsius, aproape de recordul absolut înregistrat acum doi ani.

Din cauza căldurii au fost anulate nenumărate zboruri, iar oamenii stau în aeroporturi și așteaptă să prindă un avion. Termometrele de pe pistă arătau, în Sardinia, 47 de grade.

Lângă Dubrovnik, în Croația, au izbucnit două incendii, iar focul s-a extins cu repeziciune. Flăcările amenință case, dar și o centrală hidroelectrică.

Din aer și de la sol, pompierii turci luptă cu focul în Antalya. S-au aprins mai multe zone de vegetație, pe fondul temperaturilor toride și a lipsei de precipitații.

În Cuba sunt călduri cum n-au mai fost de 30 de ani. Fiecare se răcorește cum poate, iar un locuitor din Havana a avut ideea de a umple o cadă cu gheață. Aici își petrece toată ziua.

Zone întinse din vestul și nordul Japoniei sunt cuprinse de un val de canicula fără precedent în ultimii ani. Apelurile la serviciile de urgență s-au triplat în ultimele ore.

Un nou studiu realizat de climatologii de la Imperial College of London arată că valul de caniculă cu care se confruntă Americile și sud-estul european ar fi fost imposibil dacă nu s-ar fi produs schimbări climatice.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite