Incendii în pădurea amazoniană. Oraşul brazilian Sao Paolo a fost acoperit de un nor gros de fum

22 august 2019, 20:39

Norul de fum, care a provocat la Sao Paolo o adevărată eclipsă de soare, a venit de la 3.000 de km distanță. Cerul a fost întunecat o ora și jumătate, în miezul zilei. Panica a cuprins întreaga metropolă, pentru că în același timp a căzut curentul electric.

Incendiile au izbucnit în Bolivia, dar flăcările au înaintat cu repeziciune spre Brazilia. Iar vântul a purtat perdeaua de fum care a provocat beznă, după cum explică specialiștii.

Președintele Braziliei, însă, are altă părere: de vină sunt organizațiile neguvernamentale – spune el, într-o declarație care a stârnit multă furie.

Bolsonaro e cunoscut drept un critic feroce al politicilor de protecție a mediului și îi acuză frecvent pe militanți că mint pentru a strica imaginea Braziliei.

Cercetătorii brazilieni susțin că datele strânse cu ajutorul sateliților dezvăluie o creștere de peste 80 la sută a numărului incendiilor, față de aceeași perioadă a anului trecut.

În pădurea Amazonului au fost detectate, în acest an, 73.000 de incendii – majoritatea, izbucnite din cauza defrișărilor ilegale prin ardere, utilizate de fermieri pentru a trece zonele împădurite în circuitul agricol.

 

 

 

 

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite