Incendii în pădurea amazoniană. Oraşul brazilian Sao Paolo a fost acoperit de un nor gros de fum

Peste cel mai mare oraș din Brazilia, Sao Paolo, s-a așternut noaptea în plină zi. Este unul dintre efectele înspăimântătoare ale incendiilor din pădurea amazoniană. Defrișările prin ardere au îmbolnăvit grav, în ultimii ani, acest plămân verde al Terrei și acum, focul devine mai distrugător ca oricând.

22 August 2019, 20:39 |

Norul de fum, care a provocat la Sao Paolo o adevărată eclipsă de soare, a venit de la 3.000 de km distanță. Cerul a fost întunecat o ora și jumătate, în miezul zilei. Panica a cuprins întreaga metropolă, pentru că în același timp a căzut curentul electric.

Incendiile au izbucnit în Bolivia, dar flăcările au înaintat cu repeziciune spre Brazilia. Iar vântul a purtat perdeaua de fum care a provocat beznă, după cum explică specialiștii.

Președintele Braziliei, însă, are altă părere: de vină sunt organizațiile neguvernamentale - spune el, într-o declarație care a stârnit multă furie.

Bolsonaro e cunoscut drept un critic feroce al politicilor de protecție a mediului și îi acuză frecvent pe militanți că mint pentru a strica imaginea Braziliei.

Cercetătorii brazilieni susțin că datele strânse cu ajutorul sateliților dezvăluie o creștere de peste 80 la sută a numărului incendiilor, față de aceeași perioadă a anului trecut.

În pădurea Amazonului au fost detectate, în acest an, 73.000 de incendii - majoritatea, izbucnite din cauza defrișărilor ilegale prin ardere, utilizate de fermieri pentru a trece zonele împădurite în circuitul agricol.

 

 

 

 

 

 

*
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN EXTERN
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 15°C 6°C
IASI 9°C 4°C
CLUJ 3°C 2°C
CONSTANTA 16°C 7°C
CRAIOVA 9°C 4°C
BRASOV 10°C 3°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
TVR65
ARHIVĂ ȘTIRI