Incendii în Bolivia. Două provincii, în stare de catastrofă. Focul a mistuit, până în prezent, 2,3 milioane de hectare de păduri și pășuni

Bolivia incendii
Bolivia incendii
4 octombrie 2020, 11:11

„Declarăm astăzi (sâmbătă, n.a.) stare de catastrofă la nivel departamental pentru a se putea interveni imediat la nivel naţional (…) şi a se acţiona în acest sector”, a declarat într-o conferinţă de presă Efrain Balderas, guvernatorul provinciei Chuquisaca.

Omologul său din Santa Cruz, Ruben Costas, a decretat anterior aceeaşi măsură pentru a se ”proteja viaţa şi integritatea oamenilor, patrimoniul natural, sănătatea şi alimentaţia şi securitatea economică”.

Prin instituirea acestor măsuri de urgenţă se permite guvernului central să aloce resurse economice, umane şi logistice.

În provincia Chuquisaca, incendiile au afectat cinci localităţi.

În provincia Santa Cruz, 38 de incendii active au afectat 21 de aşezări umane.

Incendiile forestiere se manifestă în diferite regiuni din estul şi nord-estul ţării, cu precădere ca urmare a arderii vegetaţiei pentru extinderea terenurilor agricole.

Perioadele prelungite de secetă, care afectează mare parte din Bolivia, dar şi temperaturile ridicate din aceste regiuni, au alimentat focarele.

Incendiile au mistuit până în prezent 2,3 milioane de hectare de păduri şi păşuni, notează AFP.

 

 

sursa agerpres

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite