Incendii de vegetație în mai multe țări europene. Pompierii luptă cu focul în Italia, Franța, Portugalia și Muntenegru

11 august 2022, 14:25

Mai multe localități din regiunea franceză Gironde sunt amenințate de incendiile de vegetație. Pompierii și voluntarii merg din casă în casă pentru a-i avertiza pe localnici de pericol și pentru a-i ajuta să își facă bagajele.

De dimineață, pompierii se odihnesc după o noapte grea în care au luptat cu flăcările și se pregătesc de o nouă zi dificilă. Focul a distrus zeci de case din comunele franceze și a ars peste 6 mii de hectare de teren.

Un incendiu masiv a izbucnit și la granița dintre Slovenia și Italia. Pompierii italieni din regiunea Trieste au intervenit cu avioane speciale pentru stingerea incendiilor, pentru a ține focarul sub control. În ajutorul pompierilor locali au venit și colegii lor din alte provincii italiene.

Incendiile de vegetație au distrus hectare întregi de pădure și din centrul Portugaliei, într-o zonă muntoasă. Peste o mie de pompieri au fost mobilizați pentru a stinge focul din acest parc natural, care a izbucnit sâmbăta și este greu de controlat din cauza reliefului dificil.

În Muntenegru a fost o noapte dificilă pentru pompierii din regiunea Bar. Vântul puternic și terenul accidentat au făcut aproape imposibilă intervenția echipajelor de stingerea incendiilor. Abia în această dimineață focul a fost controlat, iar traficul rutier din regiunea turistică a fost reluat.

VEZI ȘI: Incendiu lângă Bordeaux. Zeci de mii de oameni au fost evacuaţi. Emmanuel Macron: România va ajuta la stingerea incendiilor din Franța

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite