Incendii de vegetație, ploi torențiale, furtuni puternice și căderi de grindină, în Grecia. MAE a emis o atenționare de călătorie

15 august 2019, 08:48

După 6 zile în care legăturile dintre insula Samothraki și continent au fost întrerupte, ieri dimineață au plecat primii turiști blocați pe insulă. Pe feribot n-au încăput mașinile tuturor. Le vor aștepta, cel mai probabil astăzi, în portul Alexandropolis. Mulți au stat la cozi interminabile și s-au certat cu grecii care cumpărau prea multe bilete.

Numărul celor blocați pe insulă a crescut de la o zi la alta, începând de vineri. 1500 de turiști români și strâini au trăit o nedorită aventură. Au mâncat și au dormit pe unde au putut până când au fost lăsați să stea într-o sală de sport şi o biserică.

Ministerul de Externe este în permanență legătura cu autoritățăile grecești pentru evacuarea tuturor turiștilor români din portul Samothraki. Iar consulul român la Salonic se află în portul Alexandropulis și va rămâne în zonă până când toți românii vor ajunge pe continent.Turiștii au acum promisiunea autorităților că vor fi suplimentate navele de transport pasageri și autovehicule.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite