Incendii, secetă, gheață și inundații în mai multe țări din Europa. Vremea capricioasă va continua

25 iulie 2017, 16:53

Peisaj neobișnuit într-un orășel din estul Spaniei: străzile s-au umplut de gheață, după o furtună neobișnuită, de doar 15 minute. A căzut grindină cu diametrul de 7 centimetri, care a distrus acoperișuri, a spart ferestrele locuințelor și geamurile mașinilor.

Focul a mistuit 1.400 de hectare de pădure și vegetație în sudul Franței. Flăcările au ajuns până la marginea celebrei stațiuni Saint Tropez.

Michel  Dutreux, șeful echipei de pompieri: „Am măsurat viteza de înaintare: 2.100 de metri pe ora. În prima oră, focul s-a împrăştiat pe 200 de hectare. E foarte agresiv.”

De-abia scăpaseră portughezii de incendiile monstruoase, cele mai mari înregistrate vreodată, care la jumătatea lunii trecute au ucis peste 80 de oameni. Pădurile s-au aprins din nou și pun în pericol câteva localități. Nu s-au înregistrat victime, dar localnicii sunt cuprinși de panică.

O vară atât de fierbinte a adus seceta cumplită în Peninsula Italică. Situația e atât de gravă, încât pentru prima dată la Vatican au fost închise toate fântânile, 100, inclusiv în Piața Sfântul Petru. În capitala Italiei, Roma, se închiseseră deja toate cișmelele de pe stradă, din care trecătorii puteau să-și stingă setea. Rezervele de apă sunt în pericol, așa că edilii au hotărât că se impune raționalizarea.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă