Încărcător unic pentru telefoane, din 2024, conform deciziei Uniunii Europene

28 decembrie 2022, 17:35

În aproape toate locuințele se strâng nenumărate cabluri de alimentare. Pentru telefoane mobile, tablete, cărţi electronice, camere digitale, console video sau căşti. Și nu întotdeauna ajung unde trebuie, când nu mai sunt folosite.

Pentru a folosi aceste două telefoane mobile în acest moment le încărcăm cu cabluri diferite, datorită noii legislații d ela finalul lui 2024 va fi un singur încărcător cu mufă USB C.

Noua directiva europeană are că obiectiv în primul rând reducerea substanțială a cantității de deșeuri electronice generate de industria de telefonie mobilă.

Oamenii apreciază această inițiativă, conform opiniilor culese de reporterul TVR:

– ”E mai complicat cu 70 de mii de încărcătoare , așa un singur încărcător e perfect.”

– ”Mi se pare în regulă, ar fi o economie. Așa, dacă mi se strică încărcătorul știu că avem toți la fel.”

– ”Mi se pare o chestie mai bună, pentru că toți pot pot folosi același tip de incarcător. E mai ușor.”

– ”Mi se pare bine așa. Poți să alimentezi toate telefoanele, nu umbli cu mai multe cabluri după tine.”

Potrivit unei estimări făcute de specialiști, numai prin această măsură vom genera cu 11 mii de tone de deșeuri mai puțin, în fiecare an. În plus, măsura va duce la egalizarea vitezei și duratei de încărcare a dispozitivelor electronice. Iar populația și companiile din Europa vor economisi 250 milioane de euro.

”Faptul că trebuie să foloseşti pentru diferite tipuri de dispozitive, diferite tipuri de încărcătoare şi conexiuni, asta este o problemă. În al doilea rând, este mai eficient. Practic vei putea folosi acelaşi încărcător pentru mai multe dispozitive, deci este standardizare. Este foarte bine” este de părere Dan Cadar, expert IT.

Producătorii de laptopuri sunt singurii păsuiți încă 6 ani pentru a se alinia la noilor normative.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite