Incapabili să lupte coordonat, sute de soldați ruși mor zilnic în Ucraina. Trupele Moscovei folosesc tehnici de luptă din Primul Război Mondial. Mărturiile unor mercenari Wagner

12 februarie 2023, 21:15

Noua ofensivă a rușilor din est a început prost. Potrivit britanicilor, au peste 800 de morți pe zi și de 4 ori mai mulți decât în vară. Sunt cifre comparabile cu pierderile de la începutul războiului.

Analiştii militari explică de ce au rușii pierderi atât de mari.

Sandu Valentin Mateiu, comandor, analist, militar: „Trupele sunt slab pregătite, soldaţii mobilizaţi au fost pregătiţi în grabă. Asta înseamnă că avem unităţi incapabile să lupte coordonat. Echipamentul a fost adus la repezeală, din depozite, remize şi din alte locuri în care nu se ştie cum a fost păstrat.”

„Aceasta este tehnica ‘noastră’ distrusă. Noi mergem spre Ugledar.”

Jurnaliştii de la CNN au reuşit să stea de vorbă cu doi mercenari Wagner capturați de ucraineni. Ei confirmă că rușii folosesc tehnici de luptă din Primul Război Mondial. Ataca în valuri, cu deținuți aduși pe post de carne de tun.

Eram 90 cu toţii. 60 au murit în primul atac, uciși de focul de mortiere. Doar o mână au rămas răniţi. Ni se dădea un ordin să ocupăm o poziţie cu orice cost. Nu puteam să ne retragem fără ordin pentru că, dacă nu reuşeam, eram ucişi.

Potrivit unor reprezentanți ai spionajului militar ucrainean, Vladimir Putin le-a dat ordin trupelor sale să cucerească Donbasul până la sfârșitul lunii martie.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite