Încă un scandal la Maternitatea Cuza Vodă din Iași. Un nou-născut a murit la două zile după naștere

4 decembrie 2017, 12:39

Ionela Irimia a fost internată prima dată la începutul lunii noiembrie. Era în ultima perioadă a sarcinii şi făcuse o infecţie urinară. Medicii au tratat-o şi au trimis-o acasă. La nici o săptămână, a început să aibă dureri şi s-a dus din nou la spital. Timp de o săptămână, medicii i-au dat calmante şi au monitorizat bătăile inimii fătului. La fiecare consultaţie i-au spus că încă nu este momentul să nască.

Pe 30 noiembrie starea gravidei s-a agravat, iar medicii au decis să îi facă cezariană. Copilul s-a născut viu, dar prognosticul medicilor a fost rezervat.

După operaţie mi-au spus ca fetița a înghițit lichid, materie fecală, a ajuns la plămâni” – mama bebelușului.

Reprezentanții spitalului au explicat că nu s-au grăbit, au amânat cezariana timp de o săptămână, pentru că rezultatele la testele clinice erau normale și așteptau ca femeia să nască natural. Au intervenit atunci când fătul şi-a modificat bătăile inimii şi exista riscul ca să se stranguleze cu cordonul ombilical.

La 44 de ore de la naștere, fetița a murit.

Vreau să se facă dreptate, să fim înţeleşti. Nu am cuvinte. Soţiei i s-a spus că sarcina e foarte bună. La a doua internare i-au dat doar supozitoare şi calmante, tot îi dădeau pastile de dureri” – tatăl bebelușului.

Părinții au depus plângeri la Poliție și la Colegiul Medicilor. O anchetă a fost începută și la nivelul maternității, pentru a se vedea dacă au fost respectate toate procedurile.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite