Încă un pod s-a surpat în județul Neamț. Circulația automobilelor cu o masă mai mare de 3,5 tone, interzisă. Experții vor verifica structura de rezistență a podului

Încă un pod s-a transformat într-un pericol pentru şoferi. O bucată din traversarea de pe DN 15B, din zona localităţii Petru Vodă, s-a desprins şi a lăsat o gaură lungă de câţiva metri chiar în mijlocul şoselei. Muncitorii au pus o placă de oţel deasupra, iar o echipă de experţi va verifica structura de rezistenţă a construcţiei.

03 August 2022, 13:25 (actualizat 03 August 2022, 14:09) Știrile TVR |

Incidentul s-a produs din cauza suprasolicitării. La ultima revizie tehnică efectuată, nu au fost găsite probleme la pod.

Ieri a venit la fața locului o echipă condusă de profesor inginer Cristian Comisu de la Universitatea Tehnică ”Gheorghe Asachi” din Iași pentru a evalua starea podului și a părții carosabile.

Specialiștii susțin că s-a depășit cu mult greutatea standard de 40 de tone pe unitate de transport fapt care a dus la dislocarea unei părți din carosabil.

Rezultatul măsurătorilor și soluțiile găsite fac obiectul unui raport aflat în curs de elaborare.

Centrul Infotrafic al Inspectoratului General al Poliției Române informează că circulația automobilelor cu o masă mai mare de 3,5 tone a fost întreruptă pe podul din zona localităţii Petru Vodă.

Autoturismele cu greutatea mai mică de 3,5 tone circulă pe un singur fir alternativ.

Este al doilea pod din județul Neamț care are probleme în ultimele luni. În luna iunie, un pod peste Siret s-a rupt deși fusese reabilitat recent.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 5°C 6°C
IASI 2°C 1°C
CLUJ 7°C 7°C
CONSTANTA 8°C 8°C
CRAIOVA 4°C 5°C
BRASOV 5°C 6°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI