Încă un pacient a murit la spitalul Sanador. Familia acuză medicii că au greșit diagnosticul

25 octombrie 2018, 14:55

George Rotariu, fiul victimei: „Nu i s-a spus că riscă ceva grav. Şi mama a stat liniştită. După care a făcut AVC-ul, a făcut AVC-ul, după AVC s-a recuperat, începuse să se recupereze, să vorbească, să meargă singură şi, apoi, după AVC-ul acesta, au început durerile la stomac. (…) La aproape o lună de zile. La a patra internare i-au descoperit diagnosticul corect, când mama era într-o stare foarte rea„.

Sunt acuzaţii lansate de copiii femeii.

Ei susţin că mama lor a fost internată de mai multe ori în spitalul privat, pentru că avea dureri abdominale.

Ar fi fost tratată iniţial cu antibiotice puternice pentru infecţie cu Clostridium difficile. La un moment dat, medicii le-au spus că a facut un infarct la nivelul vaselor de sânge din abdomen.

Pentru că starea femeii se agrava, băieţii au vrut să o transfere la un spital din Austria, în speranţa că o vor salva.

Medicii le-ar fi spus că nu ar rezista transportului.

Lua tratamente pentru toate bolile de care spuneau ei că poate suferi. Evident, nu se îmbunătățea situația pentru că problema mamei era alta și situația se înrăutățea. Și atunci, până la urmă, au descoperit tot ei ce are” – George Rotariu, fiul victimei.

Constantin Rotariu, fiul victimei: „Au zis că este foarte târziu și că nu putem să o ducem la un alt spital și e obligatoriu să o băgăm în operație„.

Reprezentanţii spitalului susţin că într-adevăr, iniţial, femeia a făcut un accident vasculat cerebral. Apoi, a venit de mai multe ori la urgență.

Pe 6 octombrie, investigaţiile făcute de medicul de gardă au arătat că pacienta are o problemă vasculară la nivelul arterelor care alimentează intestinul subţire şi intestinul gros.

Medicii i-au administrat imediat un tratament si susţin că starea pacientei s-a ameliorat. Două zile mai târziu, femeia a început să se simtă rău. A urmat o intervenţie chirurgicală.

Bogdan Marţian, şeful secţiei de chirurgie generală, Spitalul Sanador: „Le-am explicat de-a fir a păr fiecare punct, fiecare gest terapeutic, în fiecare zi, le-am explicat şi terapia non-chirurgicală medicală, în ce constă, și au înţeles care este gravitatea cazului, au înțeles că intrăm în operaţie cu niște riscuri majore”.

Apoi, alte 3 interventii. Băieţii susţin că au plătit 20.000 de euro pentru tratarea mamei lor şi mai trebuie să achite încă pe atât.

Acum vor să dea în judecată spitalul.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite