Încă un obiect misterios a fost doborât deasupra Canadei. Este al treilea incident de acest gen în ultimele zece zile

12 februarie 2023, 16:12

În Canada a fost doborât un obiect neidentificat, care survola nord-vestul țării. Într-un mesaj pe rețelele de socializare, premierul Justin Trudeau a anunțat că a ordonat doborârea unui obiect neidentificat, care a pătruns în spațiul aerian canadian. În zonă au fost trimise avioane militare canadiene și americane, iar racheta care a doborât obiectul zburător a fost trasă de un F 22 american.

”Ca ministru al apărării naţionale, prioritatea mea este securitatea și protejarea canadienilor. În colaborare cu partenerii noştri din SUA, NORAD şi alte departamente, Canada a monitorizat un obiect care zbura la mare altitudine deasupra provincie Yukon. Comandamentul Aerospaţial nord-american a detectat acest obiect şi a trimis avioane canadiene şi americane să investigheze. Obiectul a fost identificat de avioanele NORAD. La ordinul prim-ministrului, avioanele au doborât acest obiect care zbura la mare altitudine”, a anunțat Anita Anand, ministrul apărării din Canada.

Incidentul are loc la o zi după ce Statele Unite au doborât un obiect care zbura deasupra statului Alaska.

Spațiul aerian al statului Montana a fost închis temporar, după raportarea unei anomalii pe radar. Avioanele care au inspectat zona nu au găsit nimic.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite