Încă un fost şef de la Serviciului de Permise și Înmatriculări Auto Suceava a fost reținut de procurorii DNA

8 iulie 2021, 11:41

Potrivit procurorilor DNA, comisarul șef Florin Finiș ar fi primit de la mai multe persoane, sume cuprinse între 70 lei și 500 euro. În schimbul banilor, încasați direct sau prin intermediar, ar fi aprobat înmatricularea fără programare a unor autoturisme și ar fi promovat candidați care susțineau proba practică pentru permisul de conducere. Faptele s-ar fi petrecut în perioada 2018-2020, când Finiș era șef al Serviciului de Permise din Suceava.

Acesta va fi prezentat astăzi Tribunalului Suceava cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile. În același dosar, sunt urmărite penal încă 10 persoane.

Serviciul de Inamtriculari auto și permise de conducere Suceava a intrat în vizorul DNA din noiembrie anul trecut, când au fost reținute 14 persoane acuzate de constituirea unui grup infracțional organizat, dar și de alte infracțiuni. Procurorii au deschis 3 dosare de corupție. Unul e trimis deja în instanța, vizat fiind fostul șef al serviciului, comisarul Radu Ionuţ Obreja.

El este acuzat că a condus o grupare infracţională din care mai făceau parte poliţişti, funcţionari, instructori auto şi angajaţi ai Registrului Auto Român, care fraudau examenele pentru obținerea de permise de conducere.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite