Încă o familie evacuată în comuna Alunu din cauza alunecărilor de teren. Prefectul de Vâlcea: Halda de steril se deplasează în continuare

18 mai 2017, 10:14

Până se va stabili cine se face vinovat de alunecările de teren din Alunu, o altă familie ar putea fi evacuată în cursul acestei zile, întrucât halda de steril continuă să se apropie de case într-un ritm tot mai accelerat din cauza ploilor.

„Astăzi s-a trecut la etapa a doua de evacuare, încă o casă este evacuată. Cinci persoane au dormit în altă parte pe timpul nopții. S-a luat această măsură preventiv pentru că halda de sterial ajunsese la o distanță de circa 40 de metri de cea de-a treia casă. Din păcate, halda se deplasează în continuare. Mai este încă o casă, chiar în apropiere, la circa 5-10 metri de a treia casă. Dacă situația o va impune, în cursul zilei de astăzi, se va proceda și la evacuarea casei respective”, a declarat prefectul județului Vâlcea, Florian Marin.

Surparea este în momentul de fata la aproximativ 20 de metri distanţă de gospodăria celei de-a treia familii care va fi evacuată. Oamenii își doresc să salveze cat mai multe bunuri din calea valului de pământ.

Din primele estimări, suprafața afectată de alunecarea de teren se întinde la aproximativ 50 de hectare.

Situaţia a devenit critică la Alunu de câteva zile. Autorităţile monitorizează permanent situaţia şi vor apela la noi evacuări dacă va fi nevoie. Reprezentanţii exploatării miniere din apropiere susţin că de vină pentru situaţia creată sunt doar ploile abundente din ultima perioadă, a transmis corespondentul TVR Bianca Petrică.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă