Încă o demisie în guvernul britanic. Ministrul de Interne a plecat, motivând că ”a trimis un document oficial folosind mesageria sa personală”

19 octombrie 2022, 19:50

Deţinătoarea portofoliului internelor şi-a înaintat demisia. Surse autorizate au declarat pentru BBC că plecarea din guvern nu are motivaţie politică, ci are legătură cu încălcarea codului ministerial.

Suella Braverman, ministrul demisionar, şi-a motivat acțiunea prin faptul că a trimis un document oficial folosind mesageria sa personală, o ”încălcare tehnică” a regulilor guvernului.

”Am făcut o greşeală, îmi accept responsabilitatea; demisionez”, a transmis ea pe Twitter.

Demisia survine într-un moment în care premierul Liz Truss este atacată inclusiv de unii colegi de partid, care îi cer demisia.

Surse The Guardian afirmă că Braverman pleacă la cererea noului ministru de finanţe, Jeremy Hunt. Aceeaşi publicaţie scrie că portofoliul internelor ar putea fi preluat de fostul ministru al transporturilor Grant Shapps. Potrivit editorului politic al ziarului The Sun, ea a fost de fapt demisă, scrie Agerpres.

Astăzi, rata dobânzii în Regat a atins maximum ultimilor 40 de ani, peste 10 la sută. Truss a fost aleasă de membrii Partidului Conservator tocmai pe baza promisiunii de a scădea taxele şi impozitele, în paralel cu menţinerea cheltuielilor publice, dar în ultimele zile părerile sale au fluctuat.

Braverman este a doua membră care părăseşte în mai puţin de o săptămână cabinetul britanic, după demiterea ministrului de finanţe Kwasi Kwarteng, vinerea trecută.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă