Încă două persoane otrăvite cu Noviciok în UK. Cazurile, semnalate la distanță mică față de locul unde a fost găsit Serghei Skripal

5 iulie 2018, 12:28

Dawn Sturgess și Charlie Rowley sunt în spital în stare critică. Cei doi au început să se simtă rău când erau acasă, în Amesbury, sudul Angliei.

Rezultatul analizelor a pus în alertă autoritățile.

Neil Basu, șeful Poliției antitero: Am primit rezultatele analizelor, care arată că cele două persoane au fost otrăvite cu agentul neurotoxic Noviciok„.

Este aceeași otravă folosită acum 4 luni împotriva fostului spion rus Serghei Skripal și a fiicei sale, Iulia.

De altfel, actualul incident a avut loc la doar 12 km de locul unde au fost găsiți rușii.

Oficialii dau asigurări că au fost pregătiți și că publicul este în siguranță.

Sally Davies, directorul medical al Angliei: Vreau să dau asigurări că riscul pentru public este scăzut. Ca și înainte, sfatul meu este să vă spălați hainele și să curățați toate obiectele personale. Pantofii și gențile, de exemplu, puteți să le ștergeți cu șervețele umede„.

Nu este clar unde au fost contaminați cei doi britanici. Cu o zi în urmă, ieșiseră cu mai mulți prieteni la cumpărături și să bea ceva la o terasă.

Ancheta este condusă de unitatea antitero a poliției britanice, iar ministrul de Interne a convocat astăzi o reuniune a Comitetului de urgență al guvernului.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite