Încă două arestări în cazul migranților găsiți morți la Essex, lângă Londra. A început examinarea cadavrelor

25 octombrie 2019, 12:44

Un cuplu din nordul Angliei, soț și soție, amândoi în vârstă de 38 de ani, au fost arestați astăzi, după o serie de percheziții. Șoferul TIR-ului în care au fost găsite cadavrele a fost arestat imediat după macabra descoperire.

Deocamdată, au fost scoase 11 cadavre din container. Medicii şi criminaliştii vor analiza fiecare detaliu, de la vestimentaţie, până la bijuterii sau lucrări dentare, pentru a putea să obţină indicii legate de naţionalitatea victimelor.

Nu există o confirmare oficială că e vorba despre cetăţeni chinezi, dar autorităţile britanice spun că sunt aproape sigure.

Autorităţile britanice au anunţat că în camionul frigorific erau 31 de bărbaţi şi 8 femei. Printre victime e şi o adolescentă. Şoferul camionului, un tânăr nord-irlandez de 25 de ani a fost arestat imediat după macabra descoperire, iar astăzi mandatul de reţinere i-a fost prelungit.

Maşina a fost înmatriculată în Bulgaria pe numele unei nord-irlandeze. În Belgia a preluat containerul pe care l-a adus în Essex. Nici poliţia belgiană nu ştie originea containerului şi nici de când se afla în portul Zeebrugge. Autorităţile britanice spera să facă lumină cât mai repede în această tragedie şi, nu în ultimul rând, să dea de urma traficanţilor de persoane.

Disperare într-o familie din Vietnam. Părinții unei tinere sunt distruși – fata lor ar putea fi printre victime. Tânăra le-a trimis un mesaj de rămas bun, în care își cerea iertare că planul ei de a ajunge în Occident a dat greș – și scria că nu mai poate respira. De atunci, familia nu mai știe nimic de ea. La câteva ore de la mesajul fetei, poliția descoperea containerul plin cu cadavre.

Presa britanică scrie că în spatele transportului ar putea fi mafia chineză, mai exact o grupare numită Cap de Șarpe, care se ocupă de traficul de persoane în tot Occidentul.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite