VIDEO Încă doi copii, de opt luni și zece ani, suspectați că au hepatită severă de cauză necunoscută. Fetița de cinci ani, evaluată pentru un transplant

Spital de pediatrie
Spital de pediatrie
28 aprilie 2022, 13:35

Cei doi copii, care nu sunt din Capitală, sunt internați în spital. În prezent, medicii așteaptă ultimele rezultate ale analizelor, pentru a vedea dacă se confirmă hepatita severă de cauză necunoscută.

Până în prezent, în România a fost confirmat un singur caz de hepatită severă de cauză necunoscută, la o fetiță de cinci ani, din Capitală. Fetița este internată în spital din 4 aprilie.

Anterior îmbolnăvirii de hepatită, a avut o formă ușoară de COVID. La analize nu au fost confirmate nici adenovirusul, nici celelate virusuri care dau hepatitele cunoscute și nici boli autoimune, au declarat surse medicale pentru TVR.

Fetița este evaluată, joi, la Institutul Clinic Fundeni, de echipa dr. Vlad Brașoveanu. Acesta ia în considerare posibilitatea de a-i face transplant hepatic fetiței, iar mama ei este în investigații, pentru a vedea dacă este posibil transplantul de la donator viu. Fetița este în stare stabilă, dar nu se ameliorează sub tratament. Până diseară, medicii vor afla dacă cele două sunt compatbile.

190 de copii din 12 țări au fost confirmați cu noua hepatită.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite