Încă 6 state din Uniunea Europeană au suspendat luni imunizarea cu vaccinul AstraZeneca

15 martie 2021, 23:14

Încă de la primele ore ale dimineții de luni a început o adevărată avalanșă de anunțuri din partea țărilor care au decis ca, pe fondul suspiciunilor privind efectele adverse ale vaccinului AstraZeneca, să suspende administrarea acestuia.

La scurtă vreme după o declarație a ministrului olandez al Sănătăţii, a venit anunțul că procurorii italieni din zona Piemont au sechestrat 400 de mii de doze de vaccin AstraZeneca după ce un profesor de 57 de ani a murit la scurtă vreme după inoculare.

Pe seară, Italia a anunțat suspendarea vaccinării cu AstraZeneca pe întreg teritoriul, fiind urmată de Germania.

Decizia Germaniei a creat nemulțumiri în rândurile celor care așteptau vaccinarea cu serul AstraZeneca.

Luni seară, și autoritățile din Portugalia au anunțat că au decis să suspende administrarea serului de la AstraZeneca. Portugalia a administrat deja aproximativ 400.000 de doze din acest vaccin şi are în stoc alte 200.000, a detaliat responsabilul programului de vaccinare, Henrique Gouveia Melo.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii va convoca marţi grupul său de experţi în vaccinare pentru a studia siguranţa vaccinului produs de AstraZeneca. Autoritatea Europeană a Medicamentului a anunţat că va organiza joi o ”reuniune extraordinară”.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă