Încă 40 de cadre medicale vor lucra la Ambulanța București. 144 de voluntari, studenți la medicină, vor răspunde la telefoanele DSP

1 noiembrie 2020, 14:13

În Capitală, zilnic sunt sute de oameni confirmaţi cu noul coronavirus. Au fost chiar şi peste o mie într-o singură zi. Potrivit legislaţiei, cei cu simptome respiratorii trebuie să se izoleze acasă, să anunţe medicul de familie şi să sune la 112 pentru ca un echipaj de ambulanţă să vină să-i vadă şi, dacă e cazul, să le preleveze proba pentru testul COVID.

Pentru ca oamenii să nu mai aştepte chiar şi două zile după apelul la 112, premierul României şi noul primar general, care au mers la Serviciul de Ambulanţă, au anunţat că de acum vor fi mai mulţi salvatori.

40 de medici au fost detaşaţi din reţeaua de medicină şcolară a Capitalei la Ambulanţă. Încep lucrul şi primii 70 de angajaţi care au trecut de selecţia pentru cele 141 de posturi alocate în plus Capitalei după suplimentarea personalului decisă de guvern pentru serviciile de ambulanţă.

Şi în spitalele care tratează pacienţi cu COVID vin ajutoare.

Ajutor vine de la voluntari. 144 de de studenţi la Medicină s-au alăturat medicilor din call centerul DSP Bucuresti. Şi vor raspunde miilor de apeluri zilnice. Premierul, primarul general şi prefectul Capitalei au fost să-i vadă și să le mulțumească.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite