Încă 3 localități din Sibiu în carantină. La Orlat, rata de infectare cu coronavirus a ajuns la 15,16 la mia de locuitori

22 noiembrie 2020, 19:09

Incidența cumulată din ultimele două săptămâni este cuprinsă între 9 și 15 la mie. Este vorba despre localitățile Avrig, Mediaș și Orlat. Aceasta din urmă are cea mai mare rata de infectare – 15,16 la mia de locuitori, în timp ce la Mediaș și Avrig s-a depășit pragul de 9.

Se vor lua măsurile de acum știute, printre care interzicerea deplasărilor în interiorul și în exteriorul localităților fără motive întemeiate. Centrele comerciale vor fi închise în week-end, cu excepția magazinelor de produse alimentare, a celor cu produse pentru animale, a farmaciilor și curățătoriilor.

Municipiul Sibiu este deja de aproape o săptămână în carantină, iar rata de infectare a scăzut, însă nu semnificativ, de la 13,6 până la 12,99. O tendință de scădere se înregistrează și la nivelul județului, însă și aceasta destul de mică.

La Sibiu, situația s-a înrăutățit brusc, cu o înmulțire accelerată a cazurilor într-o scurtă perioadă de timp. De altfel, autoritățile au decis în cursul acestei săptămâni să treacă Direcția de Sănătate Publică sub conducere militară după ce, în ultimele 18 zile, 106 persoane infectate cu SARS-CoV-2 au murit.

Cu o incidență de peste 13 la mia de locuitori, municipiul Sibiu are cea mai mare creștere a ratei de infectare din toată țara.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite