Inaugurarea traseului turistic Via Transilvanica: 1.262 de kilometri între Putna și Drobeta Turnu Severin

Cel mai lung traseu turistic din România, care pornește de Mănăstirea Putna, traversează România în diagonală, pe 1400 de km și se oprește la Piciorul Podului lui Apolodor de la Drobeta-Turnu-Severin a fost marcat în întregime. Momentul a fost sărbătorit la Drobeta-Turnu-Severin, acolo unde au fost prezenți Tibi și Alin Ușeriu, inițiatorii proiectului Via Transilvanica.

06 Octombrie 2022, 09:32 (actualizat 06 Octombrie 2022, 21:04) Știrile TVR |

Le-au fost alături iubitori de drumeție, dar și doi cicliști care au parcurs acest traseu, de la un capăt la celălalt, în ultimele 27 de zile.

Toţi au fost impresionați de frumusețea zonelor de pe traseu, dar si de ospitalitatea localnicilor.

Este primul ciclist care a parcurs tot traseul pe bicicletă. Via Transilvanica este un proiect început în 2018, de Alin și Tiberiu Uşeriu. Cei doi români au vrut să marcheze un traseu, care să traverseze România de la nord la sud, prin cele mai importante regiuni istorice.

Alin şi Tibi Ușeriu au parcurs traseul fie alergând, fie la pas în ultimele trei săptămâni. Alături de ei au fost prieteni şi iubitori de aventură.

Principele Nicolae, dar și ministrul Mediului, au fost la Drobeta-Turnu-Severin.

Tanczos Barna a parcurs 20 de km din traseu şi a vorbit despre oportunitățile pe care le poate aduce Via Transilvanica României.

Via Transilvanica are 1400 de km, traversează zece județe și leagă cele mai importante regiuni istorice ale României.

A fost parcursă până acum, doar parțial, de aproximativ 5000 de turiști români și străini. Doar zece au reuşit să-l parcurgă pe tot.

 

 

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN CRAWL
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 8°C 13°C
IASI 6°C 13°C
CLUJ 9°C 13°C
CONSTANTA 13°C 18°C
CRAIOVA 8°C 14°C
BRASOV 11°C 16°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI