Înalta Curte de Casație și Justiție a amânat procesul lui Darius Vâlcov pentru 17 septembrie

11 iunie 2019, 12:31

ACTUALIZARE. Avocatul lui Darius Vâlcov a cerut, marți, la termenul din apelul dosarului în care fostul ministru de Finanțe a fost condamnat în primă instanță la 8 ani de închisoare, audierea fostului lider liberal Vasile Blaga, invocând și nelegalitatea compunerii completului de 3 judecători de pe fond.

Adrian Georgescu, avocatul lui Darius Vâlcov, a invocat, marți, la termenul de la Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ), nelegalitatea compunerii completului de 3 judecători care l-a condamnat în primă instanță pe fostul ministru de Finanțe la 8 ani de închisoare, susținând că acesta nu era specializat pe corupție. Totodată, apărătorul a cerut și audierea unor martori, printre care și a denunțătorului din dosar, Theodor Berna.

Avocatul a solicitat audierea fostului lider liberal, Vasile Blaga, pe motiv că acesta a fost cel care l-a pus în contact pe Darius Vâlcov cu Theodor Berna, denunțătorul din dosar.

______________________

Instanţa a respins două cereri de amânare. A fost întâi o cerere de amânare din partea avocaţilor, întrucât două judecătoare au fost înlocuite, iar avocaţii au susţinut că acesta ar fi un motiv de amânare, pentru că, potrivit principiului continuităţii, judecătorii care dau sentinţa trebuie să fie tot cei care administrează şi probe.

A fost o cerere de amânare şi din partea procurorului de şedinţă DNA, care a spus că are nevoie de timp pentru a studia motivele de apel depuse de Darius Vâlcov, iar instanţa a precizat că are la dispoziţie 30 de minute pentru acest lucru.

Darius Vâlcov nu s-a prezentat astăzi la primul termen al apelului în procesul în care, în primă instanţă, a primit opt ani de închisoare cu executare.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite