Înalta Curte de Casație și Justiție a amânat pentru 21 ianuarie pronunțarea pentru recursul în casație formulat de Liviu Dragnea

14 ianuarie 2020, 09:17

ACTUALIZARE Magistrații Înaltei Curți de Casație și Justiție au decis să amâne până luni pronunțarea în cazul recursului în casație formulat de Liviu Dragnea.

ACTUALIZARE Liviu Dragnea a subliniat în fața magistraților instanței supreme că de 8 luni se află în spatele gratiilor deși este nevinovat.

„”Vreau să mă refer la două lucruri. În primul rând, la un neadevăr – afirmaţia DNA că eu le-am cunoscut pe Adriana Botorogeanu şi Anisa Stoica, că lucrau la DGASPC, dar de fapt veneau la partid, un neadevăr ca multe altele folosite de acest parchet. (…) Eu cred cu tărie că sunt complet nevinovat şi stau de opt luni nevinovat în Penitenciarul Rahova. De aceea nu am plătit prejudiciul, pentru că nu mi s-a părut normal să plătesc pentru o faptă pe care nu am comis-o. Rămâne la aprecierea dumneavoastră dacă voi sta în continuare nevinovat la închisoare sau dacă veţi dispune eliberarea”, a declarat Dragnea, citat de Agerpres.

Avocata lui Dragnea, Flavia Teodosiu, a explicat că fapta de care este acuzat fostul lider PSD nu este prevăzută de legea penală, făcând trimitere la prevederi din Codul Muncii, cu referire la modul în care Floarea Alesu ar fi trebuit să le sancţioneze pe cele două angajate de la DGASPC Teleorman.

Procurorul a cerut respingerea solicitărilor, mai ales pentru că motivele recursului în casație nu sunt noi, întrucât au fost invocate ca motiv de apel și au fost deja analizate.

Instanţa a rămas în pronunţare.

ACTUALIZARE Liviu Dragnea a fost adus marți dimineaţă de la Penitenciarul Rahova la sediul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.  La Înalta Curte se judecă o cale extraordinară de atac introdusă de  fostul lider al PSD, prin care acesta încearcă să obţină rejudecarea  dosarului în care a fost condamnat la 3 ani şi 6 luni de închisoare.

Pe 27 mai 2019, Dragnea a fost condamnat definitiv de instanţa supremă la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare pentru instigare la abuz în serviciu în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman.

Fostul lider social-democrat a contestat condamnarea prin introducerea a doi căi extraordinare de atac – contestaţia în anulare şi recursul în casaţie.

Pe 10 decembrie 2019, magistraţii i-au respins contestaţia în anulare.

Judecătorii au dispus citarea în instanţă a lui Liviu Dragnea, dar şi a altor inculpaţi din dosar, respectiv Floarea Alesu, Adriana Botorogeanu şi Anisa Stoica.

Conform rechizitoriului întocmit de DNA, Floarea Alesu, director executiv al DGASPC Teleorman, a menţinut ilegal în posturi două angajate – Adriana Botorogeanu şi Anisa Niculina Stoica, în schimbul unor foloase necuvenite.

Cele două nu s-au prezentat la serviciu şi nici nu au prestat vreuna dintre activităţile înscrise în contractul lor de muncă semnat cu DGASPC Teleorman, desfăşurându-şi de fapt activitatea la sediul Organizaţiei PSD Teleorman, a arătat DNA.

Potrivit procurorilor, Dragnea a determinat-o pe Stoica să se angajeze şi să fie remunerată în cadrul DGASPC Teleorman.

El a mai fost acuzat că a contribuit, prin influenţa pe care o avea în calitate de preşedinte al CJ Teleorman ca Adriana Botorogeanu şi Anisa Niculina Stoica să fie menţinute în funcţie la DGASPC Teleorman.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite