Înalta Curte a dat termen pe 5 septembrie în dosarul Ferma Băneasa, în care este acuzat și Călin Popescu Tăriceanu

20 iunie 2017, 08:17

Un procuror a anunţat marţi, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, că DNA s-a sesizat din oficiu pentru săvârşirea de către Şerban Mihăilescu a infracţiunii de mărturie mincinoasă, deoarece declaraţia dată de acesta în calitate de martor în dosarul lui Tăriceanu nu concordă cu cea dată la DNA în timpul anchetei. 

La termenul de marţi al procesului în care este judecat Călin Popescu-Tăriceanu, trebuia audiat în calitate de martor jurnalistul Dan Andronic, însă acesta nu s-a prezentat în sala de judecată. Procurorul de şedinţă a cerut judecătorilor citarea lui cu mandat, însă preşedintele completului, Ştefan Pistol, nu a fost de acord şi a amânat dosarul pentru data de 5 septembrie. 

Pe 23 mai, Şerban Mihăilescu a declarat la instanţa supremă că şi-a făcut aproape toate concediile cu Dan Andronic, el fiind naşul copiilor patronului de la ‘Evenimentul zilei’, iar în anul 2008 a participat la nunta acestuia, de la Monte Carlo, unde au mai fost prezenţi Adrian Năstase, Călin Popescu-Tăriceanu, Nicolae Dumitru – ‘Niro’ şi Dan Ioan Popescu. 

În declaraţia dată atunci în sala de judecată, Şerban Mihăilescu a relatat că l-a întâlnit de două ori pe Tăriceanu în afara întrevederilor oficiale, în 2008 şi 2009, însă nu a colaborat niciodată cu acesta pe linie de partid sau administraţie.

Primul programat în instanţă este preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, în dosarul în care este judecat pentru mărturie mincinoasă şi favorizarea infractorului. Procesul are loc la o oră neobişnuită – 7,30, fiind citat în calitate de martor Dan Andronic. 

La termenul anterior al procesului, a fost audiat ca martor Şerban Mihăilescu, fost parlamentar şi secretar general al Guvernului Năstase. Acesta a spus, printre altele, că a participat la nunta lui Dan Andronic, organizată în 2008 la Monte Carlo. 

Călin Popescu-Tăriceanu a fost trimis în judecată de DNA pe 7 iulie 2016, fiind acuzat că a dat o declaraţie neadevărată atunci când a fost audiat ca martor în dosarul „Ferma Băneasa”.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite