În vizită în Ucraina, Giorgia Meloni critică drept ”propagandă” discursul lui Vladimir Putin

Giorgia Meloni în vizită în Ucraina / captură video
Giorgia Meloni în vizită în Ucraina / captură video
21 februarie 2023, 17:07

„O parte din inima mea spera la altfel de cuvinte, la un pas înainte. A fost propagandă”, a spus Meloni, în cursul unei vizite la Irpin, lângă Kiev.

„Faptele sunt diferite. Un lucru e să vorbeşti despre cifre, altceva e să vezi personal vieţile oamenilor distruse fără niciun motiv”, a adăugat ea, potrivit ANSA.

În discursul anual despre starea naţiunii, pe care l-a rostit marţi în faţa camerelor reunite ale parlamentului federal cu trei zile înaintea marcării unui an de când a declanşat invazia în Ucraina, Vladimir Putin a declarat că Moscova îşi va atinge obiectivele militare din Ucraina şi a acuzat Occidentul că încearcă să distrugă Rusia, menţionează Reuters.

Sosită în Ucraina cu trenul din Polonia, la o zi după vizita la Kiev a preşedintelui american Joe Biden, aflat la rândul său marţi la Varşovia, Giorgia Meloni a vizitat localitatea Bucea, unde a depus flori la un memorial pentru victimele războiului.

Atât la Bucea, cât şi la Irpin sunt acuzaţii că au avut loc atrocităţi, dar Rusia a negat că forţele sale ar fi comis crime de război în cele două oraşe, aminteşte Agerpres.

Şefa executivului italian avea prevăzută de asemenea o întâlnire cu preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski.

VIDEO Giorgia Meloni la Kiev

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite