În ultimele zile, polițiștii au capturat, în cluburi, zeci de mii de pastile de ecstasy

10 noiembrie 2018, 18:17

De la banale pastile albe sau albastre, dozele de ecstasy au căpătat forme și culori diferite, ca să-i atragă pe consumatorii din cluburi și spațiile de distracție din Capitală. Comprimatele au fost botezate cu numele unor băuturi cunoscute, ale unor aplicații online și chiar ale unor cafele sau cafenele renumite. Inventivitatea infractorilor i-a uimit și pe polițiștii brigăzii antidrog din București, care au capturat în ultimele zile mii de pastile.

Clienții au în general până la 30 de ani, așa că și inhibițiile sunt puține. De aceea, vânzarea prin metoda sărutului a devenit frecventă în unele cluburi sau la concerte.

Ecstasy ocupă locul 4 în România printre cele mai frecvente consumate stupefiante. Pe primul loc este marijuana. Este adus cu predilecție din Olanda și Belgia. Traficanții preferă sistemul de curierat, pe cale rutieră, odată ce părțile s-au înțeles. Există însă și piața Darknet.

În Olanda, o pastilă de ecstasy costă în jur de un euro. În România se vinde cu peste 10 euro. Iar dealerii sunt, de obicei, persoane cu studii superioare, plăcute și capabile să interacționeze ușor cu tinerii.

În ultima săptămână 30 de traficanți au fost cercetați, iar 12 dintre ei au fost arestați preventiv.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite