În ultimele trei săptămâni, 19 oameni au murit în incendii. Pompierii îi sfătuiesc pe oameni să evite improvizațiile pentru încălzire și să respecte regulile de prevenire a incendiilor

8 decembrie 2018, 17:54

La Filiași, județul Dolj, un bărbat de 50 de ani a murit după ce apartamentul în care locuia singur a fost cuprins de flăcari. Cauza, un reșou lăsat nesupravegheat.

Săptămâna trecută, un bătrân din localitatea Vadu Pașii, județul Buzău, s-a intoxicat cu monoxid de carbon. Nu ar fi avut grijă când a folosit soba.

De când a venit frigul, numai în ultimele 3 saăptămâni, în toată țara au izbucnit 23 de incendii soldate cu 19 morți și 26 de răniți. Pompierii atrag din nou atenția: sunt reguli simple prin care ne putem feri de incendii iar aceste reguli trebuie respectate.

Lemnele de foc sau celelalte materialele care se pot aprinde trebuie să fie amplasate la o distanță considerabilă față de sobe, iar în fața ușilor de alimentare ale acestora se amplasează o tablă metalică destinată protejării împotriva scânteilor și cenușei. Totodată, se interzice aprinderea focului prin utilizarea benzinei sau altor lichide inflamabile.

Anual, în România, se produc 6500 de incendii de locuințe, iar în ultimii 6 ani au murit 1000 de persoane, dintre care, jumatate, bătrâni și copii.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă