În Turcia a început relaxarea treptată a restricțiilor

Turcia a început relaxarea restricțiilor
Turcia a început relaxarea restricțiilor
11 mai 2020, 14:03

Televiziunea de stat TRT a prezentat imagini de la un mall din capitala Ankara, unde vizitatorii, purtând măşti, erau lăsaţi să intre după ce li se verifica temperatura.

Numărul de persoane permis în mall-uri este limitat. În anumite locuri sunt puşi dezinfectanţi, bannere şi anunţuri continue care le amintesc oamenilor de măsurile de distanţare socială în timpul zilei, conform TRT.

Saloanele de coafură au fost redeschise cu condiţia ca personalul şi clienţii să poarte măşti, a relatat agenţia de ştiri Anadolu. Acestea trebuie să fie deschise 12 ore pe zi şi să primească un număr limitat de clienţi la un moment dat şi să folosească prosoape de unică folosinţă.

Persoanele cu vârsta de 65 de ani şi peste şi cele sub 20 de ani pot ieşi o perioadă limitată de timp într-o anumită zi a săptămânii, după ce li s-a cerut să rămână în case cu mai mult de o lună în urmă.

Preşedintele Recep Tayyip Erdogan a anunţat relaxarea săptămâna trecută şi a ridicat o interdicţie de călătorie în şapte oraşe şi provincii. În schimb, Ankara, Istanbul şi alte 22 de oraşe rămân închise până pe 19 mai, zi de sărbătoare naţională în Turcia. Revenirea la o „nouă normalitate” va fi pusă în practică treptat până în iulie, a spus Erdogan.

Patruzeci şi şapte de persoane au murit din cauza coronavirusului în Turcia în 24 de ore, a anunţat duminică ministrul sănătăţii, Fahrettin Koca, cu peste 1.500 de noi cazuri confirmate în aceeaşi perioadă. Turcia are în total aproape 140.000 cazuri confirmate.

 

 

 

sursa

agerpres.ro

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă