În timp ce Olanda și Austria relaxează măsurile sanitare impuse de pandemie, Marea Britanie se confruntă cu tulpina indiană a coronavirusului

12 iunie 2021, 21:51

Asemenea imagini realizate cu ocazia unor evenimente test vor redeveni normalitate de la sfârșitul acestei luni. Autoritățile din Olanda au anunțat că elimină orice restricții pentru adunările în aer liber.

Festivaluri de o zi, evenimente sportive pe stadioane sau spectacole în aer liber, toate sunt incluse în această etapă de relaxare.

Și în Austria a început relaxarea graduală. Din acest weekend restaurantele și barurile pot ține deschis până la miezul nopții pentru prima oară din noiembrie anul trecut, iar la mesele de afară se pot forma grpuri oricât de mari și fără obligativitatea de a purta mască. Localurile sunt însă deschise doar celor care prezintă varianta locală a certificatului corona care arată că sunt vaccinați sau au trecut prin boală. În etapa următoare programată pentru 1 iulie austriecii vor să ridice toate restricțiile și reiau toate activitățile.

Vești mai puțin bune pentru britanici care așteptau ca pe 21 iunie să se ridice toate restricțiile sanitare. Potrivit unor surse guvernamentale citate de BBC, această dată ar putea fi amânată cu o lună din cauza creșterii numărului de infectări și a prevalenței variantei Delta a coronavirusului, așa-numita tulpină indiană prezentă acum în 9 din 10 cazuri noi. Guvernul va lua o decizie finală privind data ridicării restricțiilor după o ședință programata luni.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite