În Ţările Baltice creşte exponenţial numărul infectărilor cu SARS CoV-2. Metropola australiană Melbourne iese din cea mai lungă carantină din lume, 262 de zile

Numărul cazurilor de covid din întreaga lume a mai depăşit un prag simbolic: 240 de milioane. Au murit din cauza bolii aproape 5 milioane de oameni de pe planetă. Cauzele sunt graba excesivă de redeschidere în unele ţări, ezitările legate de vaccinare în altele, dar şi distribuţia inegală a vaccinurilor în lume.

18 Octombrie 2021, 20:35 Știrile TVR |

În Ţările Baltice creşte exponenţial numărul infectărilor. Letonia e din nou stare de urgenţă, declarată pentru 3 luni. Persoanele nevaccinate au acces doar la magazinele cu produse de bază, iar în weekend sunt restricţii de circulaţie. Sunt decizii luate după creşterea cu 40 la sută a îmbolnăvirilor de covid, în decurs de o săptămână.

E criză şi în spitalele din Lituania vecină, unde autorităţile au decis că nu vor mai interna decât cazurile covid. O reglementare specială e dată şi pentru studenţi, care au nevoie de certificat verde pentru orice activitate din universităţi: pentru ei, testele covid nu vor mai fi gratuite.

Problema olandezilor e alta: acolo unde certificatul Covid e absolut obligatoriu pentru intrare, nu prea se fac controale. Sunt solicitaţi să arate documentul doar 60 la sută din cei cărora li se permite accesul. Mai ales în localuri, nici angajaţii, nici patronii nu îi mai controlează pe clienţi.

De la antipozi, veşti bune. După aproape 9 luni, metropola australiană Melbourne iese vineri din cea mai lungă carantină din lume: 262 de zile. Decizia a fost luată abia după ce rata de vaccinare a ajuns la 70 la sută. Şi ambiţia autorităţile e să ajungă la 80 la sută, până la sfârşitul anului.

Pentru stimularea campaniei de imunizare, japonezii au avut ideea să scoată pe piaţă, mai în glumă mai în serios, măştile cu inscripţia "sunt vaccinat".

 

Articole pe aceeaşi temă
 
*
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN CORONAVIRUS
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 8°C 3°C
IASI 3°C 2°C
CLUJ 1°C 0°C
CONSTANTA 7°C 4°C
CRAIOVA 6°C 6°C
BRASOV -1°C 2°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI