În SUA se deschid tot mai multe restaurante online. Comenzile la mâncare s-au ridicat anul trecut la 30 de miliarde de dolari

22 octombrie 2019, 13:40

Restaurantele clasice, de rang mediu, ar putea fi pe cale de dispariție. Localurile de lux nu au de ce să-și facă probleme, dar cele obișnuite ar putea fi nevoite să-și închidă porțile. Ori să se transforme în restaurante-bucătărie  unde doar se prepară mâncarea și se livrează la adresa, ori clientul vine și ridica personal caserolele, dar fără spații de servire, deci fără mese și scaune.

Michael  Kudrna,  proprietar de restaurant: „Trebuie să simţi tendinţele şi să încerci să fii cu un pas înainte. Restaurantele virtuale sunt acum în centrul atenţiei.”

Patronii restaurantelor-bucătării sunt foarte atenți la imaginea lor online. Așteaptă nerăbdători să vadă câte aprecieri ori steluțe primesc din partea clienților, fiindcă știu că, exact ca la restaurantele obișnuite, clientul nu revine dacă nu i-a plăcut mâncarea.

În Statele Unite, restaurantele-bucătării sunt tot mai multe și pentru că spațiile comerciale se scumpesc în fiecare zi, iar un restaurant clasic înseamnă cheltuieli foarte mari.

William Burns, proprietar de restaurant: „Preţurile imobiliarelor şi chiriile cresc mereu aici, în zonele centrale din  Chicago. Sunt restaurante care vor să fie prezente, dar nu-şi pot permite un sediu tradiţional.”

Potrivit statisticilor, în Statele Unite, comenzile de mâncare online s-au ridicat anul trecut la 30 de miliarde de dolari.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite