În spitalul din Alba Iulia, pacienții pot reclama dacă li s-a cerut șpagă răspunzând la o întrebare afișată pe aparate speciale, montate la intrarea în secții

15 octombrie 2019, 21:10

Aparatele au fost instalate la intrarea în 10 dintre secțiile spitalului. Dar ele vor fi mutate periodic și în alte secții.

Cu ajutorul lor, oamenii pot spune dacă vreun medic sau vreo asistentă le-a cerut bani în schimbul serviciilor medicale.

Răspunsurile sunt confidenţiale.

Dacă la început pacienții au fost destul de reticenți și nu s-au grăbit să folosească aparatele, încet, încet au prins curaj.

Pacienții pot spune și dacă au fost mulțumiți sau nu de modul în care au fost tratați.

Costurile legate de amplasarea, gestionarea aparatelor și abonamentul pentru soft sunt de peste 9.000 de lei pe lună.

La spitalul din Alba Iulia se internează în fiecare lună aproape 2.000 de bolnavi. Alți 1.000 de oameni vin pentru consultații și internări de o zi.

Anul acesta, 24 de persoane internate acolo au spus că personalul medical le-a cerut bani, potrivit unui raport al Ministerului Sănătății.

Cele mai multe solicitări de mită au venit însă din partea medicilor și asistentelor de la Spitalul Universitar din Bucureşti și a celor de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila, potrivit datelor strânse de minister.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite