În spitalul din Alba Iulia, pacienții pot reclama dacă li s-a cerut șpagă răspunzând la o întrebare afișată pe aparate speciale, montate la intrarea în secții

Bolnavii care ajung la spitalul din Alba Iulia pot spune de acum dacă medicii sau asistentele le-au cerut bani pentru serviciile lor. Conducerea spitalului a decis montarea unor aparate unde oamenii pot spune dacă au fost nevoiți să dea șpagă. Răspunsurile sunt confidențiale.

15 Octombrie 2019, 21:10 (actualizat 15 Octombrie 2019, 21:11) Știrile TVR |
Fără mită în spital
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Aparatele au fost instalate la intrarea în 10 dintre secțiile spitalului. Dar ele vor fi mutate periodic și în alte secții.

Cu ajutorul lor, oamenii pot spune dacă vreun medic sau vreo asistentă le-a cerut bani în schimbul serviciilor medicale.

Răspunsurile sunt confidenţiale.

Dacă la început pacienții au fost destul de reticenți și nu s-au grăbit să folosească aparatele, încet, încet au prins curaj.

Pacienții pot spune și dacă au fost mulțumiți sau nu de modul în care au fost tratați.

Costurile legate de amplasarea, gestionarea aparatelor și abonamentul pentru soft sunt de peste 9.000 de lei pe lună.

La spitalul din Alba Iulia se internează în fiecare lună aproape 2.000 de bolnavi. Alți 1.000 de oameni vin pentru consultații și internări de o zi.

Anul acesta, 24 de persoane internate acolo au spus că personalul medical le-a cerut bani, potrivit unui raport al Ministerului Sănătății.

Cele mai multe solicitări de mită au venit însă din partea medicilor și asistentelor de la Spitalul Universitar din Bucureşti și a celor de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila, potrivit datelor strânse de minister.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 34°C 35°C
IASI 34°C 35°C
CLUJ 36°C 31°C
CONSTANTA 27°C 28°C
CRAIOVA 36°C 31°C
BRASOV 28°C 30°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
TVR65
ARHIVĂ ȘTIRI