În spitalele românești există medici care sunt împotriva șpăgii. Dacă personalul medical vă cere bani, sunaţi la 0800 806 806

15 martie 2019, 18:33

Secţia de terapie intensivă pentru nou născuţi de la Spitalul „Marie Curie” a fost ridicată de la zero cu ajutorul oamenilor cu suflet mare. Primele echipamente au fost cumpărate tot cu bani donaţi. Apoi, a alocat statul patru milioane de euro pentru aparatură de ultimă generaţie. În continuare, o parte din materiale şi consumabile sunt cumpărate de un ONG.

Printre donatori, sunt părinţii copiilor trataţi de medicii care lucrează aici. Când vor să dea şpagă, sunt refuzaţi. Dacă insistă, sunt trimişi la ONG.

De mai bine de un an, rudele pacienţilor trataţi în terapia intensivă de la Institutul Fundeni află – înainte de a intra în cabinetele medicilor – că nu se acceptă plăţile informale. De curând, au apărut afişe în tot spitalul. Mai mult, cei 2.750 de angajaţi au fost chemaţi să semneze o declaraţie anti-mită. Scrie clar că refuză să participe la activităţi ce implică darea sau primirea de mită sau alte beneficii nelegale. Mai mult, confirmă că nu au fost implicaţi în fapte de mituire sau corupţie.

Aceste cazuri sunt însă excepţii. Deşi medicii câştigă lunar chiar şi 4.000 de euro, sunt situaţii în care nu tratează bolnavii până nu primesc bani.

Dacă personalul medical vă cere bani, sunaţi la 0800806806. E o linie specială, înfiinţată în 2016 unde puteţi semnala cazurile de corupţie din sistemul sanitar.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite