În spitale, ca pe front. Bolnavi de COVID tratați pe tărgi, paturi pliabile, în scaune cu rotile, în foste grupuri sanitare. Se întâmplă la Spitalul Județean Giurgiu

20 octombrie 2021, 20:39

Această femeie bolnavă de COVID abia mai suportă masca de oxigen. La câteva paturi distanță de ea, un bărbat, vizibil slăbit, se agață de asistentă.

Alții urmăresc speriați tot acest vacarm în care personalul medical aleargă de la un bolnav la altul. Și-au pironit privirile în tavan și așteaptă să fie declarați vindecați.

În unitatea de primiri urgențe a Spitalului Județean Giurgiu, medicii și asistenții dau zilnic probe de echilibristică. Este atât de plin locul de pacienți, încât trebuie să calci cu grijă, ca nu cumva să rănești vreun bolnav aflat pe un pat pliabil sau pe o targă.

Situația este atât de gravă, încât și o baie folosită până acum pentru oamenii străzii care ajungeau la spital a fost transformată în salon. Pe canapeaua adusă aici, o pacientă conectată la oxigen privește în gol.

În izolatoare, unde în mod normal încape un singur pacient, acum stau câte 2 sau chiar câte 3, iar personalul medical abia are loc lângă ei.

Și cele 15 containere din curte sunt pline de pacienți COVID. De 7, 10 sau 12 zile, acești oameni văd lumina soarelui printr-un ochi de sticlă.

O femeie e internată împreună cu soțul. Sunt nevaccinați.

În mod normal, la Spitalul Județean de Urgență Giurgiu ar putea fi îngrijiți 70-80 de pacienți COVID, dar unitatea are internați peste 150.

La spital au ajuns recent, prin donații, paturi pliabile și bănci pe care să fie așezați pacienții. Vor fi aduse și concentratoare, dar și alte echipamente, tot din donații.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite