În Spania, gheața se vinde cu rația. Producătorii au pornit fabricile cu întârziere din cauza creșterii facturilor la energie

5 august 2022, 11:30

Spania se confruntă cu cel de-al treilea val de căldură, așa că mulți se răcoresc cu sucuri și cocteiluri pline cu gheață. Pentru a-și satisface clienții, patronii de baruri și restaurante au ajuns să cumpere gheață de la supermarket.

Mercedes Nieto, patron de bar: Mă afectează, trebuie să fiu foarte atentă. Am ajuns să cumpăr de la magazinele chinezilor și prețul nu e același cala distribuitorii locali. M-am dus să cumpăr și de la supermarket, de oriunde pentru că nu se găsește. Dacă va continua așa vom avea probleme să continuăm activitatea la bar.

Fabricile de gheață din Spania au pornit producția în luna mai, în loc de februarie sau martie, pentru că nu își permiteau să plătească facturile pentru depozitarea acesteia în camerele frigorifice.

Ricardo Blasco, patron fabrică de gheață: Din cauza războiului din Ucraina facturile la electricitate au început să crească și suntem copleșiți. Exact în perioada în care facem stocul și depozităm gheața, iar la costurile astea să ții camerele frigorifice în funcțiune a devenit nesustenabil.

Fabricile de gheață lucrează acum 24 de ore din 24 pentru a recupera producția.

Cristina Carrasco, patron de magazin: Furnizorul ne-a anunțat că va fi o întrerupere de două săptămâni și că s-ar putea prelungi criza de gheață, iar prețurile vor crește.

Unele lanțuri de supermarketuri au raționalizat gheața. În funcție de magazin, clienții pot cumpăra 2 sau 5 pungi pe zi.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă