În Siria, răniţii în urma cutremurului din Turcia sunt căraţi la spitale pe braţe sau cu puţinele vehicule existente "Clădirea s-a prăbuşit. Eram 16. 13 au murit. Fratele meu, nepoata mea de un an şi cu mine am scăpat. Slavă Domului!"

Lovită la fel de crunt de cutremurul de acum două zile, Siria a cerut abia astăzi ajutor internaţional. Comisarul european pentru managementul crizelor a anunţat că de dimineaţă a fost primită cererea Damascului pentru activarea mecanismului european pentru protecţie civilă. Israelul, ţară pe care Siria nu o recunoaşte, a anunţat încă de luni că trimite ajutoare pe care însă regimul Assad le-a refuzat. În urma cutremurului, în Siria au murit peste 1200 de oameni şi sunt mii de răniţi.

08 Februarie 2023, 19:36 Știrile TVR |

După mai bine de 40 de ore petrecute sub dărâmături salvatorii au ajuns la el. S-a întâmplat în oraşul Salqin, Idlib, regiune controlată de insurgenţii sirieni. Acolo nu ajung ajutoarele guvernamentale, iar cele umanitare pătrund cu greu în zona măcinată de războiul care a intrat în al doilea deceniu.

Miracole ca acesta, când o întreagă familie a fost scoasă în viaţă de sub dărâmături, sunt posibile datorită Căştilor albe, singura organizaţie de voluntari care operează in regiunea controlată de opoziţia siriană.

Spitalul din Aleppo controlat în parte de forţele guvernamentale este plin cu oameni răniţi şi în stare de şoc. Au ajuns aici pe braţe sau căraţi de puţinii sirieni care mai au maşini în zonă.

Supravieţuitor: Clădirea s-a prăbuşit. Eram 16. 13 au murit. Fratele meu, nepoata mea de un an şi cu mine am scăpat. Slavă Domului!

În regiunile aflate sub controlul forţelor pro Assad sunt echipe de ruşi care ajută la operaţiunile de căutare şi salvare.

Israelul a declarat că a primit o cerere siriană de asistență şi că este pregătit să îi dea curs. Ar fi o cooperare rară între cele două ţări ţinând cont că Siria nu recunoaşte existenţa statului evreu.

Ajutorul oferit de Netaniahu a fost însă respins de guvernul de la Damasc care a precizat că nu a cerut acest ajutor.

 

 

 

Articole pe aceeaşi temă
 
*
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 19°C 16°C
IASI 12°C 13°C
CLUJ 12°C 8°C
CONSTANTA 15°C 13°C
CRAIOVA 17°C 14°C
BRASOV 13°C 12°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI