EDIŢIE SPECIALĂ

În semn de protest, unii poliţişti dau doar avertisment. Discuţii cu ministrul Carmen Dan

Protest al poliţiştilor la Ministerul de Interne, dar şi în trafic. Nemulţumiţi de salarii, agenţii de la Rutieră au dat avertismente în loc de amenzi. "Dacă ei se fac că ne plătesc, noi ne facem că muncim", s-au justificat liderii de sindicat. Colegii lor s-au strâns în faţa ministerului şi au cerut sporuri şi lefuri mai mari. Au fost primiţi la discuţii de ministrul Carmen Dan. Pentru că negocierile au eşuat, au mers să protesteze şi în faţa guvernului.

16 Martie 2017, 10:10 (actualizat 16 Martie 2017, 19:33) |
Fără amenzi în trafic
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Angajaţii din Ministerul de Interne cer ca sporurile să fie calculate procentual din salariul minim actual, de 1.450 de lei. În prezent, sporul lor este raportat la salariul din 2009, de aproape 700 de lei.

Liderii de sindicat au găsit şi alte metode să protesteze. Şi-au sfătuit colegii din ţară să fie mai blânzi cu contravenienţii.

"Chiar dacă aveţi salarii mici, să nu va răzbunaţi asupra bieţilor contravenienţi! Dacă omul a săvârşit o faptă uşoară, "de gravitate redusă", fiţi corecţi şi daţi avertisment".
(Sursă: Sindicatul Poliţiştilor din România "Diamantul")

Surse din Ministerul de Interne au declarat pentru Ştirile TVR că ştiu de aceste acţiuni ale poliţiştilor şi vor cere de la autoritaile locale date exacte despre cuantumul amenzilor date în ultimele zile de Poliţia Rutieră.

Ministrul Carmen Dan, după întâlnirea cu protestatarii din poliţie: Am luat nişte decizii care s-au concretizat în amendamente

_______________________

Agenţii de poliţie s-au strâns, joi dimineaţă, la sediul Ministerului Afacerilor Interne unde cer, între altele, majorarea salarilor şi modificarea unor prevederi privind programul de lucru şi repausul săptămânal.

Ei cer ca sporurile să fie calculate procentual din salariul minim actual, de 1450 de lei. În prezent, sporul lor este raportat la salariul din 2009, de aproape 700 de lei.

Liderii de sindicat au găsit şi alte metode să protesteze. Şi-au sfătuit colegii din ţară să fie mai blânzi cu contravenienţii.

"Zilele acestea, când MAI, Ministerul Muncii, Ministerul de Finante în cârdăşie cu liderii reprezentativii ne fură la salarii cu mare tupeu, (...)  vă reamintim prevederile legale privitor la sancţiunea contravenţională a avertismentului şi vă rugăm să aplicaţi legea cu foarte mare exigenţă! Chiar dacă aveţi salarii mici, să nu va răzbunaţi asupra bieţilor contravenienţi! Dacă omul a săvarşit o faptă uşoară " de gravitate redusă", fiţi corecţi şi daţi " avertisment". Sursa: Sindicatul Poliţiştilor din România "Diamantul".

Surse din Ministerul de Interne au declarat pentru Ştirile TVR că ştiu de aceaste acţiuni ale poliţiştilor şi vor cere de la autorităţile locale date exacte despre cuantumul amenzilor date în ultimele zile de Poliţia Rutieră.

Aproximativ 1.500 de poliţişti protestează în Capitală

VIDEO
Poliţiştii vor salarii mai mari. Corespondentul TVR Andreea Anghel, în Ediţia Specială ora 10:00
Peste 1.000 de angajaţi sunt în faţa MAI, câteva sute sunt prezenţi şi în faţa Ministerului Muncii. Ei scandează şi îşi cer drepturile pe care le-au pierdut în ultimii ani, a transmis corespondentul TVR Andreea Anghel, într-o Ediţie Specială a Ştirilor TVR.

Am vorbit cu ei, spuneam că nu au de gând să plece pe parcursul acestei zile. Pentru că negocierile de acum câteva săptămâni cu conducerea au eşuat. Iniţial au mers la Minsterul Muncii, iar de acolo li s-a spus că ar trebuie să meargă la MAI. Au ajuns şi acolo, s-a făcut o comisie, însă liderii sindicali au ieşit de acolo nemulţumiţi, a mai spus Andreea Anghel.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 8°C 9°C
IASI 4°C 5°C
CLUJ 0°C 3°C
CONSTANTA 4°C 6°C
CRAIOVA 7°C 7°C
BRASOV 1°C 3°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
TVR65
ARHIVĂ ȘTIRI