În Rusia începe școala: purtarea măştilor în clasă rămâne la latitudinea părinţilor, iar dacă un copil se îmbolnăvește, toată clasa intră în carantină

31 august 2020, 21:38

După aproape 6 luni de pauză, dascălii de-abia așteaptă să își revadă elevii în sălile de curs. Totul este pregătit pentru învățământul tradițional, iar profesorii aduc ultimele modificări în orar.

Nadejda Kovalciuk, învăţătoare, clasa a II-a: „Copiii nu vor fi obligaţi să poarte mască. Purtarea măştilor în clasă rămâne la latitudinea părinţilor. Dacă ei vor decide că este bine pentru copiii lor să poarte mască, şcoala este pregătită să pună la dispoziţie echipament de protecţie, inclusiv substanţe dezinfectante. Vom avea grijă ca elevii să-şi schimbe măştile o dată la 2-3 ore„.

Măștile și mănușile stau la dispoziția elevilor de la intrarea în școală.

Accesul se face doar după măsurarea temperaturii. Pe holuri și în sălile de curs au fost instalate aparate de purificare și dezinfectare a aerului.

În caz că un singur copil să îmbolnăvește, instrucțiunile școlii sunt clare.

Irina Kazarina, director Școala nr. 1434 din Moscova: „Conform instrucţiunilor, toată clasa intră obligatoriu în carantină pentru o perioadă de 14 zile. Asta nu înseamnă că elevii vor avea vacanţă. Ei vor continua să înveţe împreună cu pedagogii lor în regim online. După 8-10 zile de carantină, toţi elevii clasei vor fi obligatoriu testaţi. Doar dacă rezultatele vor fi negative, copiii se pot întoarce la şcoală să înveţe în mod normal„.

Au apărut modificări și în orar. Nu toți elevii vor începe cursurile la aceeași oră.

Liviu Iurea, corespondent TVR: „Pentru a se evita aglomerația, clasele vor avea pauză la intervale diferite de timp. În recreație, elevii nu vor mai avea voie să se plimbe între etaje„.

Sălile de mese sunt pregătite, însă vor funcționa după noi reguli.

Larisa Alexeeva, dir. adj. Școala nr. 1434 din Moscova: „Servirea se va face după un grafic bine stabilit. Sala este delimitată pe zone, tocmai ca elevii din clase diferite să nu intre în contact. După masă se face dezinfectarea sălii, iar încăperea se aeriseşte obligatoriu”.

Festivitățile legate de începerea noului an școlar au fost anulate. Doar pentru elevii clasei I se face excepție – un mic careu cu tradiționalul clopoțel, pentru ca micuții să simtă solemnitatea noii etape din viață.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite