În România nivelul de alertă teroristă rămâne ”Albastru-Precaut”, anunță SRI în contextul în care ameninţarea teroristă în Europa e pe un trend ascendent

SRI - Serviciul Român de Informații
SRI - Serviciul Român de Informații
3 noiembrie 2020, 17:48

„În România nivelul de alertă teroristă rămâne Albastru-Precaut, iar Serviciul Român de Informaţii cooperează permanent atât cu partenerii instituţionali interni din cadrul Sistemului Naţional de Prevenire şi Combatere a Terorismului (SNPCT), cât şi cu cei externi, pentru a preveni materializarea oricăror ameninţări teroriste pe teritoriul naţional. De asemenea, pentru a sprijini informarea populaţiei, pe site-ul www.sri.ro , la secţiunea „Ce poţi face tu”, sunt postate ghiduri de autoprotecţie şi sfaturi pentru semnalarea unor situaţii cu potenţial terorist. https://www.sri.ro/ghid-de-autoprotectie„.

Începând cu data de 5 martie 2020, Consiliul Suprem de Apărare a Țării – la propunerea SRI – a aprobat actualizarea Sistemului Naţional de Alertă Teroristă. De la această dată, în România, nivelul de risc terorist este reprezentat pe patru niveluri: scăzut, precaut, ridicat, critic.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite