În România, vârsta la care tinerii experimentează diferite droguri a scăzut semnificativ

19 iunie 2022, 13:41

Mărturii cutremurătoare ale unora dintre consumatorii de droguri care, în ultimul moment, au ales să se salveze din coșmarul în care se adânceau. Astfel de povești se scriu zilnic în România. Tot mai mulți tineri aleg să experimenteze efectele drogurilor. De cele mai multe ori, se ajunge la dependență după o singură doză.

Vârsta la care tinerii experimentează diferite droguri a scăzut semnificativ. Înainte de pandemie, la Spitalul de Copii din Timișoara, ajungeau săptămânal elevi cărora li se făcea rău din cauza etnobotanicelor. Școala online a redus numărul celor care ajung la spital, dar fenomenul nu a dispărut.

Mihai Gafencu, medic pediatru: „Vârsta a tot scăzut în ultimii zece ani, dar actualmente sunt de la 12 la 18 ani. Asta este şi vârsta la care ne şi aşteptăm să apară curiozitatea de genul ăsta.”

Polițiștii de la Rutieră găsesc tot mai des în trafic șoferi care conduc sub influența stupefiantelor. Recent, în Timișoara, un bărbat a fost prins la volan după ce consumase cannabis, cocaină, metamfetamină și amfetamină.

Pentru ca tinerii să înțeleagă efectele substanțelor psihotrope, reprezentanții Agenției Antidrog participă la festivaluri sau evenimente unde se strâng mulți tineri. Le dau să testeze ochelarii speciali care simulează consumul excesiv de alcool sau droguri.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite