În România, hoţii fură ziua în amiaza mare. Poliţiştii se plâng că legea e proastă: nu se pot sesiza fără să fie depusă o plângere

2 decembrie 2019, 19:21

Bărbatul cu șapcă din imagini este un „client fidel” al unui minimarket din centrul Capitalei. Nu este zi în care să nu vină pentru a se „aproviziona”. Desigur, fără să plătească. Mai nou, fără a se mai feri de camerele video. Ca el mai sunt câțiva „abonați”, care trec zilnic pragul minimarketului.

„Săptămâna asta am avut 6 hoți. 3 la unul din magazine, 2 aici și unul în altă locație. Practic, furtul pe care ei îl fac este profitul unei zile”, se plânge patronul magazinelor.

Polițiștii de la Secția 14 au deschis un dosar penal pentru furt calificat și fac cercetări pentru a-i prinde pe suspecți.

Patronii micilor magazine spun că printre cele mai furate produse sunt conservele scumpe, detergenții și produsele pentru igienă.

Reprezentanții polițiștilor admit că mica infracționalitate a ajuns la cote alarmante însă spun că s-a ajuns aici din vina unei modificări aduse legii, în 2014.

Lucru pe care mulți dintre cei care se ocupă cu mică infracționalitate îl știu și îl „exploatează” din plin.

 

 

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite